SIN U ZAGORJU IZ OSVETE OCU I MAJCI U MOŠT NATOČIO BENZIN

SIN U ZAGORJU IZ OSVETE OCU I MAJCI U MOŠT NATOČIO BENZIN

SIN U ZAGORJU IZ OSVETE OCU I MAJCI U MOŠT NATOČIO BENZIN

SIN U ZAGORJU IZ OSVETE OCU I MAJCI U MOŠT NATOČIO BENZIN

Drago (28) proglašen je krivim i osuđen zbog nasilja prema majci Josipi (53) i ocu Stjepanu (66) lani u listopadu i studenome u obiteljskoj kući u okolici Ivanca.

Nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu – zapravo mnogo kapi – bilo je ono što je srditi sinek napravio u podrumu. On je, naime, iz čista mira uzeo kanistar s pet litara benzina pa gorivo natočio u mošt i jabučni ocat koji su napravili njegovi roditelji.

Prema presudi, tereti ga se da je 5. studenoga oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo kanistar zapremine pet litara koji je bio pun benzina. Pola sadržaja ulio je u bačve s moštom od 100 i 200 litara, a pola u bačvu od 30 litara u kojoj je bio domaći jabučni ocat.

Potom je penkalom na papiru napisao pismo u kojem roditelje naziva različitim pogrdnim imenima. Pismo su roditelji dostavili policijskoj postaji u Ivancu.

VITLAO DASKOM ZA REZANJE

To je, ponavljamo, bila kap koja je prelila bačve, a priličnu svinjariju Drago je roditeljima počinio i nešto ranije, 28. listopada oko 18 sati . U kući je drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje te ih oštetio, pa je istom daskom snažno lupio radnu plohu kuhinje koja je puknula.

Potom se pošteno izvikao na roditelje te im posvao oca i mater. Na sudu se kasnije branio kako se tih dana rješavao ovisnosti od alkohola pa su mu se vraćale slike iz prošlosti te onoga što su mu roditelji radili.

Sud u Ivancu ovih ga je dana proglasio krivim i dosudio mu tisuću kuna kazne. Mora platiti i 150 kuna sudskih troškova.