Damir Mihanović Ćubi

Damir Mihanović Ćubi

Damir Mihanović Ćubi

Damir Mihanović Ćubi

Preminuo legendarni Splićanin Ćubi nakon zloćudne bolesti…

Nedavno je bila organizirana i akcija prikupljanja novca. Kristina Đanić među prvima se angažirala u skupljanju pomoći za Ćubijevo izlječenje. Uključili su se svi, glumci, pjevači…

Splitski šansonijer, kantautor i interpretator glazbe Damir Mihanović Ćubi preminuo je nakon teške zloćudne bolesti u 59. godini. Liječio se u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice, a želja mu je bila provesti blagdane u Splitu.

Supruga pjevača Giuliana, Kristina Đanić među prvima se angažirala u skupljanju pomoći za Ćubijevo izlječenje. Uključili su se svi, glumci, pjevači… Uplaćuje koliko tko može. Mihanović je svojim prijateljima dao naslutiti da je bolestan tek početkom mjeseca. Dugo je, pričaju, odbijao posjetiti liječnika.

– Nezgodno mi je pričati o tome. Znam da mi žele pomoći iz najboljih pobuda. Ali imam dovoljno prijatelja, mogu platiti što treba. Meni dva-tri prijatelja mogu platiti što treba da nitko za to ne zna. Ne trebam nikakav novac. Mene pitaju kad mi dođu u posjet ‘što ćemo ti donijeti’. ‘Donesite mi sebe’, kažem im. Puno puta sam u ovih 40 godina radio humanitarne akcije kad nisam kući imao plaćene račune. Ali to nema nikakve veze. Ispada da prosim. Moja dva-tri prijatelja mogu riješiti račune bez da itko išta zna. Ljudi nekad u najboljoj namjeri idu napravit nešto pa pogriješe. Sad trenutno nemam se vremena baviti time. Tu shvatiš da je najdragocjenije vrijeme. Želim iskoristit vrijeme – rekao je nedavno.