Renomirana DJ-ica Insolate daje savjete za DJ početnike

Svatko tko tek ulazi u DJ svijet susrest će se s poteškoćama već na samom startu. Odakle uopće krenuti, kako se pripremiti, kako izbjeći greške. Naravno, danas je sve to lako dostupno preko video tutorijala. Međutim, u moru njih nije jednostavan zadatak pronaći neki easy to use video koji je prikladan za početnika, nekoga tko se tek upoznaje s DJ zanatom.

Da se stvar potencijalnim DJ-evima malo olakša, renomirana osječka DJ-ica Insolate koja u glazbi ima više od 20 godina iskustva nam je odala najčešće početničke greške u kojima daje praktične savjete dok je cijeli video tutorijal nazvan “A beginner’s guide to DJ-ing” dostupan na Priceless.com, iskustvenoj platfomi koju nudi Mastercard.


DJ Insolate. Izvor: priceless.com

 

Koje su četiri najčešće greške kod početnika? Ovo su savjeti koje upućuje Insolate.

1. Spojite opremu pravilno

Kako biste uopće započeli sa beatmatchanjem trebate svoju opremu spojiti pravilno. CDJ playeri se uvijek spajaju u LINE input dok se gramofoni spajaju u PHONO. Nakon toga povežite svoje kućne zvučnike s BOOTH izlazom i spremni ste za beatmatchanje.

2. Upoznajte se s opremom i njihovim funkcijama

Korištenje playera je jednostavno ako ste upoznati sa svim njegovim funkcijama. Za početak naučite play, pause i cue funkcije, te quantize i master tempo. Nemojte komplicirati, u početku je najbitnije naučiti osnove.

3. Naučite strukturu pjesme

Kako biste znali kako pravilno beatmatchati prvo se trebate upoznati sa strukturom jedne pjesme. Većina elektronskih pjesama se sastoji od 4/4 beata, što bi značilo da ima 4 otkucaja u taktu. To će vam uvelike olakšati da znate što trebate raditi i kako umiksati dvije pjesme.

4. Budite strpljivi

U startu ništa nije jednostavno i možda će vam se činiti kako je nemoguće. Ali nakon puno vježbanja vaše uši će početi shvaćati što trebaju čuti i povezati sve to s pokretima ruku. I tada s ponosom možete reći kako ste odradili svoj prvi savršeni mix!

Cijeli video tutorijal nazvan “A beginner’s guide to DJ-ing” dostupan je i besplatan za preuzimanje za sve korisnike Mastercard® kartica na priceless.com, iskustvenoj platfomi koju nudi Mastercard. Za registraciju na priceless.com bit će vam potrebna vaša Mastercard kartica, nakon čega ovo video iskustvo s Insolate možete preuzeti potpuno besplatno.

Izvor: MUZIKA.HR