Postani svjestan ako si njih unesrecio Kristovo srce si ranio”

Postani svjestan ako si njih unesrecio Kristovo srce si ranio''

Postani svjestan ako si njih unesrecio Kristovo srce si ranio''

Postani svjestan ako si njih unesrecio Kristovo srce si ranio''

Svećenik oduševio Facebook: ”Postani svjestan ako si njih unesrećio Kristovo srce si ranio’

 

 

 

 

Don Mario Matković u Facebook objavi obratio se svećeniku iz Županje povodom njegova odbijanja da pričesti djecu s posebnim potrebama zajedno s ostalom djecom.


Jedanaestogodišnji Adam, čija je priča u subotu glasno odzvonila u javnosti, a kojem svećenik nije htio dopustiti da na pričesti stoji na oltaru s ostalim prvopričesnicima jer je dijete s posebnim potrebama, u nedjelju se ipak pričestio s ostalima, ali nije sve prošlo bez problema.

Don Mario Matković svećenik je župe u Žrnovici, inače je poznat po svom Facebook aktivizmu, reagirao je putem Facebooka na čitavu priču i poslao poruku svojeg kolegi i “bratu u Kristu”. Njegova posljednja objava, koju prenosimo u cijelosti, dobila je mnoge reakcije.

Dragi brate u Kristu, znam da te nitko ne može prisiliti na ovo, čak ni biskup jer možeš reći pastoralni razlozi, a ja mu ne uskraćujem sakramente samo u drugo vrijeme.

Ali znaj brate, u Okrugu bivšoj župi imao sam prvopričesnika s težim oblikom autizma, njegovi krici i nekontrolirane geste tijekom obreda za mene su bile izraz i krik Božje ljubavi.

Znaj brate, Krist je umro i uskrsnuo i za te anđele i ljubi ih više nego mene i tebe…

Zato postani svjestan ako si njih unesrećio Kristovo srce si ranio…
Volio bi da ti ovo prezentiraju fejs prijatelji ako su u blizini da znaš…

Ne znam je li sv. Pričest prošla, ako nije klekni ispred njih poljubi ih i neka budu pričešćeni u redovitom obredu, ako je prošla učini isto klekni pred njima poljubi ih, jer su oni znak Božje ljubavi.

Nemoj misliti da si ponižen i pobijeđen, klekni u suzama pred njima, poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji, jer ćeš jedino tako Kristovo srce koje si ranio zacijeliti…