Osramotili ste se?

Osramotili ste se? Dat će više vremena da obrišete te poruke

WhatsApp je odlučio povećati vremenski limit za brisanje poruka iz chata ako ste ih poslali greškom. Naravno, morate računati da sugovornik nije vidio poruku, a ostat će i trag da ste nešto obrisali

Ako koristite WhatsApp sada ćete imati još više vremena da obrišete poruke koje ste poslali greškom – iz kojeg god razloga. Još u listopadu su uveli opciju ‘izbriši za sve’ (delete for everyone) kojom ste imali sedam minuta da obrišete poruku iz nekog chata.

Sada stiže nadogradnja, a kako je otkrio WABetainfo, WhatsApp je odlučio povećati taj vremenski limit na sat vremena, odnosno 1 sat 8 minuta i 16 sekundi. Ne navode koji je točno razlog ovakvog vremenskog limita, no radi se o 4096 sekundi (212).

U svakom slučaju sada imate sat vremena da obrišete poruke u kojima ste se možda osramotili, ali imate i opciju da barem malo približite WhatsApp načinu na koji funkcionira Snapchat i slični servisi u kojima poruke nestaju nakon određenog vremena. Naravno, ako netko vidi poruku u tom vremenu i dalje ste prepušteni posljedicama, a i obrisana poruka ostavit će trag jer WhatsApp ostavlja poruku da je korisnik obrisao poruku.

Kako bi obrisali određenu poruku, morate je označiti i potom na vrhu ekrana kliknuti na kantu za smeće da bi je obrisali, no morate odabrati opciju obriši za sve.