LJUBAV NA ‘FEJSU’ ZAVRSILA BRAKOM Marijan (50): Navecer smo se upoznali, a vec sutradan vjencali!

marijan-i-grace

marijan-i-grace

marijan-i-grace

Tijekom života nije imao previše sreće s našim djevojkama, pa ju je odlučio potražiti na drugom kraju svijeta

 

 

Marijan Vrbančić iz Žibrinovca kod Križevaca otišao je u 10.000 kilometara daleku Manilu, glavni grad Filipina, kako bi se oženio.
Prije godinu dana upoznao je svoju Grace s kojom se cijelo to vrijeme dopisivao putem društvenih mreža i shvatio da je ona žena njegova života. S prijeđenih 50 godina Marijan je za mnoge, uključujući i njegovu majku Šteficu, bio već ‘stari dečko’.
Marijan je tako prije otprilike mjesec dana sjeo u avion i otišao po svoju dragu.
– Kada smo došli, tu večer smo se upoznali, a sljedećeg dana bilo je vjenčanje. Znači, gotovo do prije samog vjenčanja nismo se uživo vidjeli, ali to nije bio problem – objasnio je Marijan Vrbančić.
Dodao je kako su oboje kroz dotadašnje razgovore shvatili da su jedno za drugo. Kod Grace mu se najviše sviđa, kaže, što cijeni vrijednosti obitelji i braka.
– Nije poput naših žena koje bi punicu izbacile na cestu ili samo prigovaraju mužu i očekuju sve na dlanu. Inače su Filipinke puno pažljivije u ophođenju – kazao je M. Vrbančić.

Marijanova filipinska obitelj (u pozadini sa svojom Grace)

Tijekom života nije imao previše sreće s Prigorkama, odnosno Hrvaticama. Upravo stoga odlučio je potražiti sreću na drugom kraju svijeta. I nije požalio.
– Grace će se preseliti u Žibrinovec kroz dva mjeseca kada joj srede papire jer mora promijeniti prezime. I onda ćemo početi život – uzbuđeno je zaključio.
Zbog njega je najviše sretna majka. Kaže kako će joj biti drago dobiti snahu u kuću. No, odmah potom sjetila se kako će je morati naučiti peći štrukle.
– U Filipinima imaju dosta drugačiju kuhinju od nas – kroz smijeh je rekao Marijan Vrbančić aludirajući na njihovo poznato jelo balut. Riječ je o napola razvijenom zametku patke u jajetu koji se zajedno s ostatkom sadržaja jaja konzumira sirov.
– Vjerujem da će Grace naučiti spremati naša jela – zaključio je. (go)