OBAVEZAN SEKS JE BIO 6 PUTA DNEVNO

Katarina Velika

Katarina Velika

Katarina Velika

OBAVEZAN SEKS JE BIO 6 PUTA DNEVNO: Imala je 300 ljubavnika i ženu koja joj ih je najpre PROBALA

 

Katarina Velika menjala je ljubavnike kao igračke, a navodno je kroz njen život prošlo čak 300 muškaraca.

Govorila je da joj je seks neophodan šest puta dnevno, a svoje ljubavnike bogato je nagrađivala – titulama, dvorcima, posedima. Jednom od svojih ljubavnika je čak poklonila više od 1.000 sluga.Čvrstom rukom vladala je 34 godine, a umrla je 1796. godine u 67. godini života. Bila je najduže vladajuća carica u čitavoj ruskoj istoriji. Kad je umrla narod je za svojom caricom iskreno žalio jer ona je Rusiju bukvalno preporodila.

Impotentni i odbojni muž

Jedna od najmoćnijih ličnosti 18. veka i najomiljenija ruska carica nije imala ni kapi ruske krvi. Bila je Nemica, ćerka pruskog princa. Svog budućeg supruga, godinu dana starijeg naslednika carskog prestola Petra III Katarina je prvi put upoznala kad joj je bilo samo 10 godina. Nije joj se svideo, jer je navodno bio bled i sklon alkoholu.

Zapravo joj se gadio, a ni on za nju nije bio previše zainteresovan.

Međutim, kad je imala samo 15 godina, dobila je poziv od ruske carice Elizabete Petrovne koja je preuzela rusko prestolje samo tri godine ranije. Neudata i bez dece, Elizabeta je izabrala svog nećaka Petra da bude njen naslednik i odlučila je da mu pronađe ženu.

Mlada pruska kneginja, po uputstvima svoje ambiciozne majke ostavila je pozitivan utisak na rusku caricu. Katarina i Petar oženili su se u ruskoj prestonici Sankt Peterburg, kad je njoj bilo 16, a njemu 17 godina. Pre toga se preobratila s protestantizma na pravoslavlje.

Katarina je na Petra gledala kao na „stvorenje vredno sažaljenja“ jer je često bio bolestan.

„Volela bih svog muža, samo kada bi on to želeo ili mogao da bude i u najmanjoj meri vredan ljubavi. Ali već prvih dana braka stekla sam duboku odbojnost prema njemu. Rekla sam sebi: „Ako budeš volela ovog čoveka bićeš najjadnije stvorenje na zemlji“, zapisala je na početku braka koji se zaista u startu pokazao neuspešnim.

Neki istoričari veruju da Petar nije bio sposoban da konzumiraju brak i da je bio impotentan, dok drugi smatraju da je bio neplodan što je dovelo do nezadovoljstva u braku i vanbračnih veza oba supružnika.

Brak je navodno konzumiran tek osam godina nakon venčanja. Rođen je carević Pavle za kojeg se veruje da je sin ruskog oficira Sergeja Saltikova koji je bio jedan od Katarininih ljubavnika.

Postoje sumnje da Petar nije otac nijednog od četvoro dece koje je Katarina rodila.

Ali, Katarina nije predugo patila u braku s nevoljenim mužem.

Kad je napokon došao na presto, nije se dugo zadržao na njemu. Nakon samo šest meseci je umro, a postoje sumnje da je ona skovala zaveru, zbacila muža s prestola, zarobila ga i ubila u tamnici. Međutim, to nikad nije dokazano.

Okrunila se u svojoj 33 godini života, proglasila jedinom i apsolutnom vladaricom zemlje i nastavila da vlada Rusijom sledeće 34 godine. Sve do svoje smrti.

Bezbrojni ljubavnici: Imala je damu da ih prva „isproba“

U svojoj sobi je imala kutak ograđen zavesom gde je boravila sa svojim ljubavnicima. Imala je po nekoliko ljubavnika u isto vreme. Od njih se očekivalo da ispunjavaju njene potrebe kad god je to potrebno. Pažljivo ih je birala, a dvorski lekar je proveravao da li imaju slučajno neke polne bolesti.

Vrlo popularna priča vezana za seksualni život slavne ruske carice je i ta da je njena dvorska dama bila zadužena da joj ih „isproba“ i tako testira njihovu izdržljivost i ljubavničko umeće.

Katarina Velika, foto Printscreen

Svaki potencijalni Katarinin ljubavnik morao je prvo da provede noć s groficom i zadovolji određene standarde, pre nego li je mogao kročiti u Katarininu spavaću sobu.

Prvi i najpoznatiji ljubavnik bio je tri godine stariji oženjeni Sergej Saltikov za kojeg je Katarina, koja tada još nije postala carica, smatrala da je predivan, elegantan i lepih manira.

Ona je tada imala 23 godine i nakon osam godina braka u kojem nije bilo seksa odlučila je da mu se prepustiti. Sumnja se da je njen prvi sin i naslednik Pavle njegov sin. Kad ga je carica Jelisaveta poslala kao poslanika u Nemačku Katarini je srce bilo slomljeno.

Dve godine kasnije upoznala je Stanislava Ponjatovskog koji ju je jako voleo ali se ta veza nakon tri godine završila jer je Katarina zatrudnela a kako joj je suprug sumnjao da je on otac deteta – pogubio ga je.

Petar je u međuvremenu napravio određeni medicinski zahvat s kojim je rešio probleme koje je navodno imao u seksualnom pogledu.

Mladi poručnik Gregorij Orlov naprosto ju je očarao i ta veza trajala je 13 godina. Dobili su sina Alekseja. On joj je pomogao da postane carica, a nakon smrti cara Petra želeo je da je oženi. Međutim, ona nije želela brak. Nakon njega je godinu dana bila u aferi sa 28-godišnjim Aleksandrom Vašičkovim, a onda je u njen život ušao je jedan od najznačajnijih muškaraca vojni oficir – Grigorij Potemkin.

Ona je imala 45, a on 35 godina. Pisali su strasna pisma jedno drugom i postali vrlo bliski. Pomagao joj je u vođenju poslova, dobijao mnogobrojna imanja i titule. Navodno su se i tajno venčali. Veza je pukla jer je Potemkin Katarini sve češće nametao svoj politički stav.

Carica nije želela da njen ljubavni život utiče na vladanje zemljom pa ga je poslala na ratišta od Poljske do crnomorske obale. No on je tada odlučio da joj bira ljubavnike. To je i radio.

Nizala su se tu još mnogo imena, a ona je sa svima, i nakon „raskida“ ostajala velikodušna i blagonaklona. Jednom svom ljubavniku je kad ju je pitao za dozvolu da se oženi sa njenom dvorskom damom za venčani dar poklonila i lep posed. Njen poslednji ljubavnik bio je četrdeset godina mlađi Plato Zubov.

Zemlju je preporodila reformama

Njeno razdoblje vladanja smatra se „Zlatnim dobom“ istoriji Ruskog Carstva. Premda je vladala apsolutistički, uvela je mnoge pozitivne reforme u državu, poput boljeg obrazovanja, pa se njen tip vladanja naziva „prosvećenim apsolutizmom“.

Naime, započela je reforme koje su promenile pogled sveta na njenu zemlju i pomogle da se Rusija uvrsti među vodeće svetske sile.Također, bila je i veliki pokrovitelj umetnosti.

Čim je stupila na presto odmah je počela da unapređuje zemlju. Krenula je najpre od poljoprivrede, a zatim se bacila i na druge privredne grane.

Otvarani su rudnici srebra, građena su pristaništa i ratni brodovi, procvala je proizvodnja sibirskog krzna, nameštaja, kože, lana .. No najvažnije su su joj bile obrazovanje i medicina. Većina stanovništva Rusije tada je bila neobrazovana.

Ona je odlučila da osnuje škole u svakom gradu.

Uvela je praksu vakcinacije, a samo godinu dana od početka svoje vladavine osnovala je prvi medicinski fakultet u Rusiji. Za vreme njene vladavine Sankt Peterburg je postao jedan od vodećih svetskih kulturnih centara.

Ona je podigla muzej Ermitaž – jedan od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih i kulturno-istorijskih muzeja na svetu.

Otvarala je kazališta i biblioteke. Kompletno je preuredila i zastareli pravni sistem, reorganizirala rusku provincijalnu administraciju, poticala je strane investicije namenjene nerazvijenim područjima.

Ogovaranja i nakon smrti

Kako je caricu pratila šokantna reputacija ceo njen život te su je ogovarali u svakoj prilici, priče nisu zaustavljene ni kad je umrla. Neki su tvrdili da je svemoćna vladarka umrla dok je bila na zahodu koji se pod težinom njenog tela srušio i prouzrokovao joj tako teške rane da je od njih i preminula.

Postojala je i druga verzija priče s wc-om, navodno se radilo o atentatu, a nju su ubile oštrice mačeva skrivene u školjci i aktivirane kada je sela na nju.

Zlobnici su tvrdili da je umrla za vreme polnog odnosa s jednim od svojih konja. I premda su se njeni neprijatelji nadali skandaloznom kraju voljene carice jedina istina je da je Katarina imala moždani udar i umrla mirno u svom krevetu.