INCIDENT NA DALMATINI

INCIDENT NA DALMATINI

INCIDENT NA DALMATINI

INCIDENT NA DALMATINI

INCIDENT NA DALMATINI Putnik nesavjesnom vozaču autobusa: ‘Vozite i djecu, a i meni se još živi’

 

Usredotočenost vozača u vožnji stvar je koju ne treba olako shvaćati, a na to ukazuje i snimka putnika autobusa koji je u petak prometovao na liniji od Zadra prema Zagrebu.

Nesavjesni vozač autobusa (Screenshot: Facebook)
Nesavjesni vozač autobusa (Screenshot: Facebook)

Snimka iz autobusa na liniji Zadar-Zagreb pokazuje vozača kako tijekom vožnje pri brzini od 110 kilometara na sat popunjava službene dokumenta, dok istovremeno pretječe druga vozila te čak još povrh svega priča i na mobitel.

Zabrinuti putnik odlučio je snimku podijeliti s javnosti. Njegov status prenosimo u cijelosti. Pogledajte i snimku.

‘Ono kad vlasnik koncesije na liniji Zadar-Zagreb štedi na kondukteru, pa se vozač u vožnji s 42 putnika u busu po kiši i slaboj vidljivosti sa 110km/h na autocesti igra multipraktika. 20 minuta sam ga gledao kako broji novce, putničke karte i potvrde, upisuje podatke u dokumentaciju, na digitron računa i javlja se na mobitel – sve odjednom. Snimam i mislim se šta s tim dok u jednom momentu nije prešao metar ipo na pretjecajni trak a sivo vozilo s lijeva skoro udarilo u zaštitnu ogradu pa trubilo da ga budala primjeti. Rekoh mu: “učinite mi uslugu i stanite molim vas pa u miru odradite administraciju”. Najprije se pokušao našaliti s “mogu ja sve”, pa kad sam mu napomenuo da prevozi i 7 djece i da mi se ne gleda izvlačenje ljudi s vatrogasnim škarama, a i živio bi još”, kaže lik: “evo, jeste zadovoljni?” Eto, jesam. Živ sam. Wow!’, stoji napisano u Facebook statusu pored video snimke jednog od putnika iz autobusa.